U petak je svečanom sjednicom obilježeno 30 godina neprekidnog rada i djelovanja Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada. Uvod u svečano obilježavanje bila je i službena primopredaja vozila na kojoj je gradonačelnik Javor Bojan Leš uručio ključeve vozila i to Tomislavu Abramoviću (JVP Ivanić-Grad – malo navalno vozilo), Danijelu Husariću (VZG Ivanić-Grad – zapovjedno vozilo), Tomislavu Šimunoviću (DVD Deanovec – kombi vozilo) i Ivici Špoljarcu (DVD Šumećani – kombi vozilo). Ovime je realiziran glavni cilje Strategije razvoja vatrogastva 2021.-2029. godina gdje je prepoznato da je potrebno obnoviti vozni park, s obzirom na ulaganja koja VZG Ivanić-Grad ima za postojeća vozila. Ujedno će se ovom nabavom napraviti dodatna preraspodjela vozila pa će i sami DVD-i sa područja Grada postati operativniji – DVD Donji Šarampov će dobiti na korištenje malo navalno vozilo, DVD Poljana je već dobila na korištenje kombi vozilo, dok je u planu rješavanje kombi vozila za DVD Dubrovčak Lijevi. Plan je i zavrtjeti dodatnu preraspodjelu, ali o tome ćemo kada za to dođe vrijeme.
Na svečanoj sjednici je u prezentaciji Igor Cepetića istaknuto najvažnije u ovih 30 godina, što je stvarno bilo teško pobrojati. Napravljena je kratka retrospektiva od uvodnog dijela kako je nastala zajednica, zatim o rukovodstvu u ovom periodu, nabavci vozila, broju intervencija i dislokacija, nabavci opreme, ulaganjima… Ono što je možda najmanje istaknuto jesu uspjesi na vatrogasnim natjecanjima jer su pobrojani samo oni najvažniji – od nastupa na vatrogasnim olimpijadama i osvojenih mjesta u zlatnoj kategoriji, osvojena mjesta na državnim prvenstvima, kupovima HVZ-a… A to je samo mali dio, jer nismo spomenuli nastupe na županijskim natjecanjima i ostalim natjecanjima.
Za kraj su podijeljena i priznanja i zahvalnice svim DVD-ima i JVP u sastavu VZG Ivanić-Grad, kao i susjednim općinskim vatrogasnim zajednicama, te pravnim osobama sa kojima ostvarujemo dugogodišnju suradnju.
Na samom kraju se svima okupljenima obratio Mato Rošin, prvi, a ujedno i počasni zapovjednik VZG Ivanić-Grad.

   

   

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *