U subotu i nedjelju 7. i 8.10.2023. održana je tradicionalna vatrogasna bučijada u sklopu programa bučijade na sportskom parku Zelenjak u organizaciji VZG i JVP Ivanić-Grad.
Pripremljen je edukativni vatrogasni poligon za djecu i mladež gdje su djeca kroz igru savladavala pripremljene vatrogasne prepreke i na kraju poligona gasila pravu simulaciju vatre.
Posebno atraktivne vatrogasne stanice bile su one sa žičarom i sa uskočnim jastukom gdje se djeca mogla isprobati spuštanje putem spasilačkih pojasa i kolotura preko pripremljene žičare i uskakanje u postavljeni uskočni jastuk u slučaju požara stana, kuće ili zgrade.
Uz zaposlenike JVP Ivanić-Grad u organizaciji i provedbi vatrogasne bučijade sudjelovali su vatrogasci i članovi vatrogasne mladeži iz DVD-a s područja VZG Ivanić-Grad i to DVD Ivanić-Grad, DVD Šarampov, DVD Poljana, DVD Trebovec, DVD Breška Greda, DVD Dubrovčak Lijevi, DVD Deanovec i DVD Šumečani s ukupno 50 vatrogasaca u dva dana trajanja vatrogasne bučijade.
Veliko hvala svima koji su svojim radom omogućili da sve prođe u najboljem redu. Zahvalili bi se i Zagrebačkoj županiji koja je prepoznala ovu aktivnost, te je bila pokrovitelj Vatrogasne bučijade.
A najveća hvala ide roditeljima koji su doveli svoju djecu, jer sve to je rađeno upravo za njih!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *